Útfejlesztések a térségben: Végre elindulhat a Majsai út felújítása is – VIDEÓ

2019-ben a Kiskunmajsa irányába vezető út, valamint a Borota-Csávoly közötti útszakasz is fel lesz újítva – hangzott el Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A jövő év tavaszán, a közbeszerzési eljárások végeztével megindul a Kiskunhalas-Harkakötöny összekötő út felújítása. Jelenleg ez a megye egyik legrosszabb állapotban lévő, legveszélyesebb útszakasza. A munkálatok az előzetes számítások szerint 800 millió forintba fognak majd kerülni. A projekt a Modern Magyar Falvak programjából fedezi a kormány. Az útfelújítás a választó kerület határáig, nagyjából Tajó határáig fog tartani – tudatta a képviselő.

Szintén sokakat érint a Borota-Csávoly közötti útszakasz felújítása, amelynek szintén a jövő év folyamán várható a kivitelezése. Így Kiskunfélegyházától Bajáig jó minőségű úton, sokkal biztonságosabb körülmények között lehet autózni majd. Ezután 2020-ban elindulhat a Kecel-Imrehegy közötti, valamint a Bodoglár-Tázlár-Soltvadkert közötti útszakasz rekonstrukciója is.

Kormánydöntés született az M9-es gyorsforgalmi út megépítéséről. Az autópálya közelsége várhatóan gazdasági fellendüléssel is jár majd, hiszen az európai gyorsforgalmi úthálózat karnyújtásnyira lesz majd a térség településeitől – mondta el Bányai Gábor. A munkálatok már 2020-ban elkezdődhetnek, és akár három éven belül el is készülhet az útpálya, amely Kiskunhalasról 6-8 perc alatt, Jánoshalmáról 5 perc alatt lesz elérhető. Első körben Nemesnádudvar irányába indul majd az építkezés, Szeged fel egyelőre a nemrég újjáépített 55-ös főút marad a fő közlekedési útvonal.

A sajtótájékoztatón Bányai Gábor emlékeztetett, a kormány minden háztartásba eljuttatta már a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet.  A politikus arra kérte a lakosságot, hogy a dokumentum kitöltésével támogassák a kormány munkáját. További részletek a videóban.

További friss hírek