Útonálló módon raboltak ki egy ittas férfit Kiskunhalason

Illusztráció / Kép: envato.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 szeptemberében Kiskunhalason a földre lökött és kirabolt egy hazafelé tartó idős férfit.

A vádirat szerint a vádlott 2020. szeptember 11-én délután egy kiskunhalasi étteremben felfigyelt egy ittas és láthatóan rossz fizikai állapotban lévő férfire. Amikor a sértett a kerékpárjába kapaszkodva, nehézkesen hazafelé indult, a vádlott követni kezdte.

Egy söröző mellett megszólította a sértettet és pénzt kért tőle. A sértett övtáskája a kerékpár első kosarában volt. A vádlott elhatározta, hogy a táskát megszerzi. A sértett mellé lépett és az ittas, idős férfit a kerékpárjával együtt a földre lökte. A kosárból kikapta az övtáskát és elszaladt a helyszínről. A táskában 65.000 forint készpénz, bankkártya és a sértett iratai voltak.

A sértett segítségért kiabált, amire egy járókelő felfigyelt és a menekülő rabló után eredt. A vádlott futás közben a táskából a pénzt és az iratokat magához vette, majd a táskát az üldöző felé dobta.

A vádlottat rövid időn belül, még aznap elfogták a kiskunhalasi rendőrök és lefoglalták a zsákmány többi részét is, így a kár teljes egészében megtérült. A sértett nem sérült meg, de a kora és a betegségei miatt a bűncselekmény elhárítására nem volt képes.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott a rablást két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért elítélése esetén ezeket is végre kell hajtani. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek