Üzleti célú ingatlanok egy helyen

Az online ingatlanhirdetések zöme azoknak szól, akik lakhatási céllal keresnek bérleményt. Sok esetben azonban üzleti megfontolások vezérlik a böngészőket. Szerencsére számukra is létezik hatékony megoldás.

Az interneten böngészve kiadó ingatlanok ezreire bukkanhatunk. Szinte mindegy is az ország mely pontján keresünk, találatok tömege garantált. A kínálati bőség ugyanakkor teljesen indokolt, hiszen a felvevőpiac is megvan hozzá, a kiadó albérletek iránti kereslet folyamatosan magas. Sőt, a statisztikák szerint az idei év a vírus ellenére kiemelkedő számokat hozott a bérleményt keresők számával kapcsolatban. Az általános hirdető oldalakon túl természetesen léteznek olyan weboldalak, akik specifikusan lakások, ingatlanok kiadásával foglalkoznak.

Ezek a cégek vagy köztes közvetítőként vannak jelen, vagy pedig a saját ingatlanjaikat próbálják valamilyen formában értékesíteni. Akármelyikről legyen is szó, jóval jellemzőbb az, hogy lakhatási célú ingatlanokat kínálnak bérlésre, holott a piac fontos szegmensét képezik azok, akik üzleti céllal vennének igénybe irodákat, üzlethelyiségeket, vagy épp raktárakat. Persze számukra sem reménytelen a helyzet, hiszen egyes cégek kifejezetten ilyen igényekre kínálnak megoldásokat. Közéjük tartozik az In-Management is.

Az üzleti célú ingatlanok kínálata

A lakáshirdetések esetén alapvetően egyszerű a helyzet, hiszen tudható, hogy az érdeklődők lakhatási céllal keresgélnek az ingatlanok között. Azonban talán kevesen gondolnák, de az üzleti ingatlanok kínálata jóval színesebb, hiszen a bérlői igények is sokrétűbbek. Ha az ebbe a szegmensbe tartozó lehetőségeket vesszük számba, eszünkbe juthatnak irodahelyiségek, teljes irodaházak, üzlethelyiségek, raktárak és akár teljes logisztikai központok is. Az üzleti célú ingatlanok kínálata tehát jellemzően vetekszik az igények sokszínűségével.

A kínálati piacot a legtöbb esetben a vásárlói és bérlői elvárások formálják, az üzleti ingatlanok palettája azonban jellemzően állandó és sokféle. Cégek százai keresnek folyamatosan megfelelő irodahelyiségeket, befektetők vadásszák a lehetőségeket, hogy egy irodaház bérlésével és a benne lévő helyiségek kiadásával profitra tegyenek szert. Egy másik szegmenst képviselnek a kereskedelemmel vagy épp szállítmányozással foglalkozó cégek, akik számára az üzlethelyiségek, raktárak és logisztikai telephelyek lehetnek vonzóak.

Egyedi igények, testre szabott opciók

A lakásbérlésekre kiemelten igaz, hogy a bérlők egyedi igényei nagyban meghatározzák egy-egy ingatlan kelendőségét. Az üzleti célú ingatlanok esetén bár némiképp más jellegű szempontok érvényesülnek, a vállalkozáshoz kötődő igények itt is fontos vízválasztók lehetnek. Itt elsősorban az üzlet profiljára érdemes gondolni és arra, hogy milyen jellegű üzleti ingatlant keres a megfelelő ügymenethez. Ha ez tisztázódik, máris hatékonyabb a keresés.

Ami biztos, az az, hogy a piac mindig is képes lesz ellátni a bérlői igényeket, hiszen az ingatlanok esetén a kereslet és a kínálat jellemzően sok ponton találkozik. Ha pedig nem lakhatási, hanem üzleti céllal keresünk ingatlant fontos, hogy a megfelelő portálokon böngésszük a lehetőségeket és szakszerű segítséget kapjunk a számunkra ideális ingatlan bérléséhez vagy épp megvásárlásához.

További friss hírek