Vádat emeltek a mélykúti gyilkos ellen

Fotó: Halasinfo, Juhász D. Géza

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. december 18-án éjszaka Mélykúton egy késsel megölte az élettársát, majd magukra gyújtotta a házat.

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán létesített élettársi kapcsolatot az ügy sértettjével. A kapcsolatuk azonban rövid idő elteltével a férfi féltékenysége miatt megromlott, rendszeressé váltak a veszekedések.

2019. december 18-án este a sértett a két kisgyermekével a húga mélykúti házához ment, hogy ott töltsék az éjszakát, mert a férfi öléssel fenyegette. 21 óra 30 perc körüli időben a férfi is megjelent a sértett testvérének a házában. Vitatkozni kezdtek, a sértett és a húga felszólították a vádlottat, hogy menjen el, különben rendőrt hívnak. A vita hevében a vádlott felkapott egy húsvágó kést. Felszólította a sértett húgát, hogy menjen ki.

Ezután a vádlott és a sértett között folytatódott a vita, a férfi egyre inkább indulatba jött. A sértett közölte, hogy rendőrt hív, mire a vádlott az élettársát a késsel egyszer a dereka alatt megszúrta. Dulakodni kezdtek, ami során a sértett megpróbálta a vádlottól a kést elvenni, de a vádlott a dulakodás hevében egyszer önmagát szúrta hason.

Fotó: Halasinfo, Juhász D. Géza

Ezen a vádlott még jobban feldühödött és a késsel többször megszúrta, illetve megvágta a sértett nyakát és mellkasát, ami miatt a nő a helyszínen meghalt. Ezután a férfi a házban lévő gázpalack tömlőjét elvágta és tüzet gyújtott, majd öngyilkossági szándékkal saját magán is több sérülést ejtett.

A helyszínre érkező tűzoltók hozták ki a férfit és a már halott sértettet az égő épületből. A sértett húga, valamint a sértett és testvére gyermekei még a ház felgyújtása előtt kimenekültek. A szándékos tűzgyújtás miatt a ház lakhatatlanná vált, abban több mint 1.300.000 forint kár keletkezett.

A letartóztatásban lévő férfit a főügyészség emberölés és rongálás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További friss hírek