Vádat emeltek a sorozatbetörők ellen

Illusztrációs kép: twenty20.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik együtt és külön-külön is betöréseket követtek el Szankon. Egyikük éjjel egy idős asszonyra rá akarta törni a házat, neki minősített magánlaksértés miatt is felelnie kell.

A vád szerint a büntetett előéletű férfiak a velük szemben korábban kiszabott, felfüggesztett fogházbüntetés próbaideje alatt lopásokból tartották fenn magukat. 2019 szeptemberében Szankon, a közvetlen szomszédjukhoz többször is betörtek, a lezárt lakóház ajtaját felfeszítették és varrógépet, kályhát, ablakot, talicskát, fűnyírót vittek el. A két férfi ezután 2020. február közepéig rendszeresen visszajárt az ingatlanba, ahol a sertéskifutó faszerkezetét lebontották, majd az udvarban lévő 3 mázsa tüzifával együtt hazavitték és eltüzelték.

2020 februárjában a két férfi többször is bement egy udvarba, ahonnan a lezárt melléképület lakatját lefeszítve gépalkatrészeket, járműmotort és tüzifát lopott el.

Az idősebb vádlott 2019. december 15-én késő este egy egyedül élő idős asszony udvarába bemászott és a lakóépület ajtaján dörömbölve folyamatosan kiabált a sértettnek, hogy engedje be. Még a dupla bejárati ajtó külső szárnyának üvegét is betörte. Ekkor a rémült sértett közölte, hogy értesítette a gyermekeit, akik azonnal megérkeznek, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség mindkét férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a többszörös és különös visszaesőnek számító, idősebb vádlottat ezen felül erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével is vádolja. Vele szemben az ügyészség fegyház, míg fiatalabb társával szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetéseik utólagos végrehajtását is rendelje el a bíróság. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi és szabadlábon lévő fiatalabb társa ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Vádat emeltek a sorozatbetörők ellen

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik együtt és külön-külön is betöréseket követtek el Szankon. Egyikük éjjel e...