Vádat emeltek két drogkereskedővel és fogyasztójukkal szemben Kiskunhalason

A kép illusztráció

 

Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt három kiskunhalasi férfi ellen, akik közül ketten 2017 tele és 2018 márciusa között Kiskunhalason kábítószerekkel kereskedtek, aminek során drogot adtak el az ügy harmadik vádlottjának.

A 34 és 39 éves drogkereskedők régóta ismerték egymást, barátok voltak. Az ügy harmadik vádlottját, egy 43 éves kiskunhalasi férfit kábítószer eladása kapcsán ismerték meg.

A fiatalabb drogkereskedő ismeretlen személytől szerzett be marihuánát és más, kábítószert tartalmazó tablettákat. Ezekből fogyasztott is, a drogot pedig a lakásán tárolta. A marihuánát 2.500 Ft/gramm áron adta el a másik, 39 éves vádlottnak, aki alkalmanként 50 grammot vett tőle. 2018. március 23-át megelőző napokban a 34 éves drogkereskedő 100 gramm marihuánát adott el a másik kereskedőnek, amiért 250.000 forintot kapott.

A 39 éves vádlott maga is fogyasztott a drogból és 2018. március 23-án a lakásán 10 gramm marihuánát akart eladni a 43 éves fogyasztónak, de a rendőrök rajtuk ütöttek. A tettenérés előtt a 39 éves drogkereskedő 2-3 esetben 1-1 gramm marihuánát adott el a fogyasztónak 2.500 Ft/gramm áron.

A rendőrök az akció során a vádlottaknál házkutatásokat is tartottak. A fogyasztónál csekély mennyiségű marihuánát, a 39 éves kereskedőnél közel 70 gramm növényi anyagot, míg a fiatalabb drogkereskedőnél több mint 120 gramm marihuánát, kábítószeres tablettákat és bélyegeket is lefoglaltak. A két kereskedőnél digitális mérlegeket, kézi növényőrlőt és tasakokat is találtak az egyenruhások. A kereskedőknél lefoglalt drogok hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség alsó határát, de nem jelentős mennyiségű.

A vádlottak jelenleg szabadlábon védekeznek, közülük a két kereskedőt kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a harmadik vádlottat kábítószer birtoklásának vétségével vádolja a járási ügyészség. A két kereskedővel szemben végrehajtandó börtön és vagyonelkobzás, míg a fogyasztó esetében közérdekű munka kiszabását indítványozta az ügyész. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

 

További friss hírek