fbpx

Vádemelés a „kristállyal” kereskedő élettársak ellen

kép: elliotlaketoday.com

Az értékesítésben a nő is részt vett, több alkalommal a fogyasztókat ő szolgálta ki és a vételárat ő vette át.

A nyomozó hatóság a vádlottak lakásának kamrájában a kristály tárolásához használt gyógyszeres üveget – benne fehér porral –, és az adagoláshoz használt kést, valamint a lakószobában alufóliába csomagolva 3,96 gramm fehér port foglalt le, amely összességében meghaladta a csekély mennyiséget.

A fogyasztókkal és a beszerzési forrást biztosító férfival szemben külön büntetőeljárás indult.

Az ügyészség az élettársakat, mint társtetteseket kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi a vádbeli cselekményt korábbi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt látszik elkövetni, ezért vele szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, míg a női vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a lefoglalt fehér port, valamint az adagoláshoz használt eszközöket a bíróság kobozza el.

Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

forrás: ugyeszseg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve