Vámosok mentették meg a madarak életét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 18 tengelicet találtak egy személyautóban Tompán. A madarakat átadták a Kiskunsági Nemzeti Parknak, a szerb sofőr ellen pedig feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a tompai határkirendeltségen, melyet egy szerb férfi vezetett. A sofőr a pénzügyőrök kérdésére elmondta, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával. A vámosok a gépkocsit teljesen átvizsgálták és a vezető ülés alatti gyári üregben kisméretű papírdobozokra lettek figyelmesek, melyekből összesen 18 tengelic került elő. A szerb férfi magáénak vallotta a megtalált madarakat. A levegőtlen, szűkös helyre összezárt madarak közül 5 az ellenőrzés időpontjában már nem élt.

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának előzetes szakvéleménye alapján az előkerült madarak védettek, eszmei értékük megközelítőleg félmillió forint.

A pénzügyőrök a megtalált madarakat lefoglalták és átadták a szakvéleményt adó nemzeti parknak, a szerb állampolgár ellen pedig természetkárosítás miatt feljelentést tettek.

forrás: baon.hu

További friss hírek