Végre! 165 millióért megvásárolja Kiskunhalas a hiányzó fürdőterületet

Április elejére hárulhat el minden akadály a fürdőfejlesztés elől.

Közvetlenül a mai képviselő-testületi ülése előtt, osztós anyagként kapták meg a képviselők azt az előterjesztést, ami arról szól, hogy a fürdőterület két magánvállalkozás tulajdonában lévő részét kivásárolja.

A Nagy Szeder István utca 1. szám alatti, osztatlan közös tulajdonú, „kivett fürdő és továbbképző intézet” megjelölésű, 3 hektár és 6644 négyzetméter alapterületű ingatlannak ugyanis jelenleg 5 tulajdonosa van. A halasi önkormányzat (6764/10000 tulajdoni hányad) mellett a magyar állam (732/10000), a Bácsfa Ingatlanforgalmazó Kft. (2321/10000), a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. (138/10000), valamint a Norfolk Hungária Befektetési Zrt. (45/10000) osztozik a területen.

Az előterjesztés szerint a Bácsfa Ingatlanforgalmazó Kft.-vel ás a Norfolk Hungária Befektetési Zrt.-vel folytatott tárgyalások során megfogalmazódtak az adásvételek részletei. Ennek értelmében a Bácsfa Kft. 150 millió forintot, a Norfolk Zrt. pedig 15 millió forintot kap a tulajdonrészéért. Az adás-vétel március végéig lezajlik, így április elején „birtokon belülre” kerülhet a város.

Ez a régóta várt lépés azért volt nagyon fontos, mert eddig a széttagolt terület akadálya volt a fürdőfejlesztésnek.

Egyébként az eladók nem csináltak rossz üzletet. A Bácsfa Ingatlanforgalmazó Kft. több mint 17 ezer forint per négyzetméter áron, a Norfolk Hungária Befektetési Zrt. pedig csaknem 91 ezer forint per négyzetméter áron tudott megválni a tulajdonrészétől.

 

További friss hírek