Világjárvány – volt, van és lesz! – VIDEÓ

Hogyan is állunk a Covid19-járvánnyal? Kamu az egész, vagy nagyon is komoly a közegészségügyi fenyegetés? Eltúlozzuk a védekezést a drasztikus intézkedésekkel, vagy nagyon is jó, hogy kötelező távolságot és karantént tartani, maszkot hordani? Örüljünk-e a nemcsak hazánkban, de az egész régióban egyedülálló halasi járványkórháznak? És ami egyre fontosabb: hogyan készüljünk a jövőre? Nemcsak az őszi második hullámra, hanem az ökológiai válság miatt sajnos egyre gyakrabban várható újabb világjárványokra…?

Ezekre a kérdésekre kereste és adta meg a választ Csányi Ágnes rádiós és Kohout Zoltán szakújságíró RÖGESZMÉLÉS című rendezvénye július 29-én, a kiskunhalasi Thorma János Múzeumban. A rendezvénysorozat beszédes, szelíden provokatív alcímét – Necces témák bátor közönségnek – követve szókimondó, ugyanakkor nagyon is szakmai tájékoztatást kapott a múzeum nagytermének népes közönsége dr. Szepesvári Szabolcs belgyógyásztól, a kiskunhalasi kórház főigazgatójától, és a közönség soraiban helyet foglaló dr. Egri Antaltól, a kiskunhalasi kórház tekintélyes virológustól, fertőzőosztály-vezetőtől. Végső István történész-helytörténész pedig a múlt század első harmadában pusztító spanyolnátha kiskunhalasi és hazai vonatkozásairól tartott rövid előadást.

A nyáron útjára indított RÖGESZMÉLÉS-sorozat következő része szintén “necces” téma kibeszélését ígéri – OKTAT-ÁS címmel augusztus 26-án Bödecs Pál lelkész, a kiskunhalasi református oktatási intézményrendszer főigazgatója válaszol az újságírók kérdéseire.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Világjárvány – volt, van és lesz! – VIDEÓ

Hogyan is állunk a Covid19-járvánnyal? Kamu az egész, vagy nagyon is komoly a közegészségügyi fenyegetés? Eltúlozzuk a védekezést a drasztikus intézkedésekkel, vagy nagyon is jó, hogy kötelező távolságot és karantént tartani, maszkot h...