Visszatér a kánikula, aztán jönnek a záporok, zivatarok – Előrejelzés a hét második felére

Kunfehértói tófürdő - Fotó: Juhász D. Géza, Halasinfo

Egyre melegebb levegő érkezik fölénk, napközben akár 30 fok feletti hőmérséklet is lehet. A hétvégére azonban akár 6-7 fokot is hűl majd a levegő.

Szerdán igazi nyári időre számíthatunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 16, 24 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön még kitart a meleg, 26 és 31 fok közötti hőmérséklet várható, csak estétől vastagszik is a felhőzet északnyugat felől. Elszórtan, késő estétől az északnyugati megyékben már több helyen előfordulhat eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugatira forduló szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 12 és 18lesz majd.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd délutántól már határozottabban csökkenni kezd a felhőzet északnyugat felől. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, majd délutántól egyre keletebbre húzódik a csapadékzóna. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, több helyütt megerősödik. Hajnalban 12, 18, délután 20, 28 fok várható, a tartósabban csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb, a délkeleti tájakon a magasabb értékeket.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Legtöbb gomolyfelhő északkeleten valószínű. Délnyugaton is előfordulhatnak átmenetileg erősebben felhős körzetek. Főleg a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben fordulhat elő helyenként záporeső, illetve nyugaton, délnyugaton elvétve esetleg jelentéktelen eső. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat záporeső. Időnként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hajnali 5, 13 fokról általában 18, 25 fokig emelkedik a hőmérséklet.

További friss hírek