Visszaterelték a megszökött vízibivalyokat a téli szálláshelyükre – KÉPEK

Bár kényszerből megkezdték a múlt héten megszökött vízibivalyok nyáriasítását, ez nem járt sikerrel, és még így is nagyobb biztonságban volt mindenki, amikor téli szálláshelyükön.

Egy hete kitörtek karámjukból a vízibivalyok a Felsőszálláson lévő téli helyükről, és mivel az állatok megindultak a város felé, Fehér Péter, az állatok gazdája úgy döntött, áttereli őket a nyári szálláshelyre. A bivalyok ügyében azonban hétfő délután fordulat állt be, ugyanis a Csetényi parkból visszaterelték az állatokat Felsőszállásra. Fehér Péter az esettel kapcsolatban elmondta: a park környezetében nem mindenki örül az állatoknak, és többször megrongálták a legelő körül a villanypásztort, emiatt pár napja a kórházig szöktek el az állatok.

Mivel a Csetényi park karámmal védett részén még nincsen elegendő táplálék, és a mellette lévő legelőn sem tudja biztonságban az állatokat, úgy döntött, visszaterelik őket a téli szálláshelyükre. Amennyiben a villanypásztor megrongálódását vészjelzőkel tudják biztosítani, ismét a nyári helyükre kerülhetnek a vízibivalyok.

 

További friss hírek