XI. Magyarok Vására Kiskunhalas – Mutatjuk a teljes programot!

2019. március 15-én, pénteken, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason megrendezésre kerül a XI. Magyarok Vására. A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése.

A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát, mely a helyi hagyományőrző együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek Kiskunhalasra. Az idén is több mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa városunkban portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

Érkeznek őstermelők, méhészek, sajtosok, mézeskalácsosok, fazekasok, kékfestő mester, szappankészítők, borászok, kosár, csuhé- és gyékényfonók, fafaragók, kovács, pék, hangszerkészítő, keramikusok, szőnyegszövők, hímzők, szabó-varró, viseletvarrók, szíjgyártó, fajáték készítők, bábos, tűzzománcos, bőrdíszművesek, gravírozó, lekvárosok, pálinka készítők, gyöngyfűző, rongyműves, ékszerkészítők, íjkészítők, tojásfestők, szűcs, tímár, gölöncsér, fűszeres, kürtőskalácsos, réteskészítők, édességes, hentesek, sörfőzde, gyógynövényesek, savanyúságosok, gombászok, tésztás, késesek, ásványékszer készítők, nemezkészítők, könyvesek, foltvarrók, szekérkészítő, kertészek, horgolók, cipészek, ötvös, szaruműves, szobrász, kéziszövők, ecetkészítő, körhintás, valamint a jó vásárhoz illően étel és ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják a látogatókat!

Program

8:00 Himnusz
9:00 Hagyományőrző Kelevézek
10:00 Halas Táncegyüttes
10:45 Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia gyermekműsora
11:30 Íjászbemutató a Semmelweis téren a Napsólyom Íjász Egyesület közreműködésével
11:45 Kis Szilaj citerazenekar
12:00 „Jó ebédhez szól a nóta” – Halasi Népdalkör
12:30 Zengő Együttes
14:00 Kiskun Táncegyüttes és a Halasi Művészeti Iskola néptáncos növendékei

A nap folyamán közreműködik Horváth István zenésztársaival.

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Egy kis kedvcsináló:

További friss hírek