XII. Magyarok Vására Kiskunhalason – Mutatjuk a teljes programot!

Idén is több mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa a Kiskunhalasi Piactéren a portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

Március 15-én, vasárnap a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason ismét megrendezik a Magyarok Vásárát. A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát. Vásárunk a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek hozzánk. Az idén is több mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa városunkban portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

Mivel a Trianoni békediktátum 100. évfordulója van ebben az évben, ezért a szervezők különös figyelmet fordítottak az elcsatolt részek kézműveseire és népművészeire. Több kézműves érkezik a mai Szerbia területéről, a Bácskából, Erdély területéről, a Kalotaszegből, a Mezőségből, illetve Székelyudvarhelyről, a Székelyföldi Kézműves Egyesület tagjai.
A fellépők között lesz a székelyföldi származású a mesemondó Csernik Szende, illetve a Danubia Tamburazenekar tagjai délvidéki dallamokat adnak majd elő.

Érkezik a vásárba fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, hangszerkészítő, kékfestő, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő,tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestő, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás is. A jó vásárhoz illően étel – ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják az ide látogatókat!

Program:

8:00 Himnusz
Székely Himnusz
8:30 Köszöntő
9:00 Vladár Károly furulya- és dudamuzsika
10:00 Bartha Ágoston tekerőlant, Farkas Márton ének
10:45 Csernik Szende székely mesemondó
11:30 Komondor bemutató a Semmelweis téren
11:30  Halas Táncegyüttes
12:00 „Jó ebédhez szól a nóta” – Halasi Népdalkör citeramuzsika
12:30 Danubia Tamburazenekar
13:30 Kiskun Táncegyüttes és a Halasi Művészeti Iskola néptáncos növendékei

A nap folyamán közreműködik a Bittó Banda

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

XII. Magyarok Vására Kiskunhalason – Mutatjuk a teljes programot!

Idén is több mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa a Kiskunhalasi Piactéren a portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek. Március 15-én, vasárnap a Haza...