Zenés néprajzi előadásokra várják az érdeklődőket szerdán

Zenés néprajzi előadásokra várják az érdeklődőket szerdán a halasi könyvtárba. Hagyományaink ismerete kiemelkedően fontos a fiatal és az idős generációk számára egyaránt.

A népszokások ismeretének célja: a hagyományos paraszti kultúra és értékrend megismertetése. A természetközelben élő, a természetet tisztelő, azt felhasználó és nem kihasználó paraszti életmód értékeinek bemutatása.

A Pásztortűz Egyesület szervezésében március 13-án, szerdán, 17 órakor Tavaszi és nyári hagyományaink címmel folkloristák, néprajzkutatók tartanak előadásokat a Kiskunhalasi Városi Könyvtárban. Az előadások alatt és közben magyar duda és tekerőlant is meg fog szólalni.

Elsőként Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Múzeum munkatársa a Böjtmás havától Szentivánig témakörben tart előadást. Terendi Viktória a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumból érkezik, ő a vásárhelyi nép örökké nyíló virágairól fog beszélni. A programot a makói József Attila Múzeum munkatársa zárja majd Zene és gazdálkodás a dél-alföldi juhászoknál című előadásával.

További friss hírek